Het Regionaal Technologisch Centrum (RTC), dat nu nog zijn secretariaat in Antwerpen heeft, komt naar Geel. Het krijgt een onderkomen in het Bemt-gebouw aan de Ring. Het RTC organiseert technische opleidingen op maat van bedrijven en scholen.

Het is de Geelse burgemeester Vera Celis die het nieuws bekendmaakt. “Het RTC had zijn secretariaat in het provinciehuis in Antwerpen, maar met de afbraak en de bouw van een nieuw maar kleiner provinciehuis was daar voor hen geen plaats meer. Ik ben dan toevallig in contact gekomen met coördinator Jurgen Hus en nodigde hen uit om naar het Bemt-gebouw te komen. Daar was ruimte en er worden bovendien al opleidingen gegeven.”

Verrijking voor Geel
De komende weken vindt de verhuizing plaats zodat het centrum vanaf 1 september, de start van het nieuwe schooljaar, operationeel is vanuit Geel. De stad Geel betaalt mee een deel van de huur.

“Voor de streek is dit goed nieuws”, aldus nog Vera Celis. “Vroeger vonden de opleidingen in de regio van Antwerpen plaats. Nu moeten leerlingen van onze technische scholen niet langer met de bus naar Antwerpen maar kunnen ze die hier komen doen.”

Het RTC organiseert enerzijds opleidingen op maat van bedrijven en anderzijds op vraag van scholen. “Dat het centrum zijn weg vindt naar Geel, doet bijzonder deugd. Als stad met meer dan 15.000 leerlingen en studenten die we dagelijks over de vloer hebben, is een sterk en goed uitgebouwd RTC een verrijking voor onze kennisinstellingen en voor de regionale bedrijfswereld”, besluit de burgemeester.