Regio-directeur Jo Stas verlaat VKW Kempen

jo stas“Beste VKW Bekende, eind deze week verlaat ik VKW Kempen.” Met deze woorden licht Jo Stas, regio-directeur van VKW Kempen, de buitenwereld in dat hij aan zijn laatste werkdagen bij het ondernemersplatform bezig is. “Er was afgesproken dat ik tot nu actief zou zijn”, zegt Jo Stas in eerste reactie aan de Made in Kempen-redactie. “Heel wat mensen weten dit al langer, maar nu ik aan mijn laatste dagen hier bezig ben, was het tijd om zij die het nog niet wisten, in te lichten.”

In de afgelopen 20 jaar dat Stas zich heeft ingezet voor de regio Kempen en de ondernemers is er, volgens hem, een hele positieve weg afgelegd door de inzet en samenwerking van heel veel mensen in heel veel organisaties. “Ik vind het zeer positief dat ik met vele bedrijven heb kunnen samenwerken en samen met vele anderen iets heb kunnen betekenen voor de Kempen. De Kempen staan opnieuw op de kaart.”

Jo Stas was sinds 1 januari 2006 regio-directeur bij VKW Kempen, gevestigd in het Paterspand in Turnhout. Hij volgde toen Paul Jacobs op. Voordien was Stas actief bij de Strategische Projectenorganisatie Kempen, kortweg SPK.

Concrete toekomstplannen heeft Stas momenteel niet. “Ik ga voorlopig een sabbat houden en we zien wel wat nadien volgt.” Ook over zijn opvolging aan het hoofd van de Kempense afdeling is nog geen nieuws.