ark van noëVandaag is op het gemeentehuis van Kasterlee officieel de opstalovereenkomst rond het recreatiepark Ark van Noë ondertekend door burgemeester Ward Kennes en gemeentesecretaris Tom De Munter, samen met vertegenwoordigers van vzw De Wimpe. Die krijgt het volledige domein voor 50 jaar in handen.

Sinds 2011 is het gemeentebestuur van Kasterlee eigenaar van het dagrecreatiecentrum in de Arkstraat in Lichtaart. Schepen van toerisme Mies Meeus zocht sindsdien naar een oplossing voor de verdere ontwikkeling van het domein.

In De Wimpe vzw uit Herenthout vond het gemeentebestuur de perfecte partner. Ze baatten in 2014 al tijdelijk de Ark van Noë uit. Bovendien organiseren ze al 25 jaar kano- en kajaktochten op de Kleine en Grote Nete maar bieden ook verscheidene dagformules, teambuildings, barbecues, enz. aan.

Opening 1 mei
Momenteel is De Wimpe volop bezig met het klaarmaken van het terrein voor het nieuwe seizoen. Er zijn ook al boekingen vastgelegd voor feesten en barbecues. Streefdatum voor de opening is vrijdag 1 mei 2015.

In de loop van de volgende jaren wordt de site nog verder ontwikkeld. Het gemeentebestuur van Kasterlee werkt aan de aansluiting op het rioleringsnetwerk. De Wimpe vzw zelf rondt momenteel de gesprekken af met een sociaal-economiebedrijf voor de aanleg en het onderhoud van de groenvoorzieningen.