Recordopkomst voor uitverkocht Maatjes Event

maatjes event molAanstaande vrijdag vindt aan ’t Kristalijn in Mol het Maatjes Event van Rotaryclub Mol plaats. Het netwerk- en fundraising event is aan zijn twaalfde editie toe en uitgegroeid tot hét societygebeuren in de Kempen. De inschrijvingen zijn gisteren afgesloten op 950 deelnemers en dat betekent een recordopkomst.

“Waarom iedereen erbij wil zijn? Moeilijke vraag”, zegt Yves Lannoy van Rotaryclub Mol en van het gelijknamige luchtballonbedrijf. “Iedereen wil daar gewoon bij zijn. Mensen nodigen zakenrelaties uit. Ze willen graag hun steentje bijdragen aan de goede doelen die worden gesteund.” Deelnemers zijn hoofdzakelijk ondernemers maar ook politici en mensen uit de vrije beroepen.

Netwerking
Het event is destijds ontstaan om gezamenlijk van verse maatjes te smullen. Het culinaire is intussen geëvolueerd naar een volwaardig walking diner, aangevuld met een compleet drankenassortiment. Jaarlijks komt een coverband optreden. “Er is inderdaad weinig animatie”, zegt Lannoy. “Het draait vooral rond netwerken, mekaar op een informele manier leren kennen. De maatjes slaan tegenwoordig meer op vriendschappelijke maten onder mekaar.”

Het Maatjes Event vindt plaats op een prachtige locatie, aan de oevers van een witzandput in Mol-Rauw op een site van Sibelco waar grote tenten worden opgesteld. “Met 950 deelnemers zitten we aan onze limiet”, zegt Lannoy. “Indien we nog groter willen worden, moeten we ook de infrastructuur uitbreiden. Dat zorgt dan voor meer kosten die de extra inkomsten teniet zullen doen. Dat is niet de bedoeling.”

Voor de organisatie zijn er die avond 75 vrijwilligers aan de slag. Vorig jaar bracht het event 30.000 euro op, geld dat werd besteed aan verschillende goede doelen.