Gisteravond vond de eerste bijeenkomst plaats van het nieuwe werkingsjaar van Ondernemend Turnhout. Met bijna 100 aanwezigen ging het om een voorlopige recordeditie. Binnen Ondernemend Turnhout komt het plaatselijke bedrijfsleven, het stadsbestuur en het onderwijs samen om actuele thema’s te bespreken en informatie uit te wisselen.

Voorzitter van Ondernemend Turnhout, dat deel uitmaakt van Voka Kempen Midden, is Pat Van Roey (VanRoey.be), ondervoorzitter Inge Van Genechten (Vanhout.pro). “We zijn nu ons 3de werkingsjaar ingegaan”, vertelt Inge Van Genechten. “Het eerste jaar was het een beetje zoeken naar de juiste formule. Vorig jaar hebben we die gevonden en dit jaar gaan we op hetzelfde elan verder.”

Half uur stadhuis
Gastheer gisteravond was Eandis en het thema ‘Bedrijventerrein van de toekomst’. Nieuw dit jaar is dat bij elke bijeenkomst een half uurtje ‘stadhuis’ wordt ingelast waarbij ambtenaren of schepenen/burgemeester het woord nemen. De aanwezigen kregen uitleg bij de nieuwe omgevingsvergunning en hoe een digitale bouwaanvraag in te dienen. Ook kwamen de Turnhoutse werkloosheidscijfers op tafel en die blijken een stuk boven het Kempense gemiddelde te liggen. Via het actieplan WERK wordt gepoogd om daar verandering in te brengen. Bedrijven kunnen alvast via de steunmaatregelen ‘ontwrichte zone Turnhout’ rekenen op loonlastenvermindering bij het in dienst nemen van extra medewerkers na een investering, zo vernamen ze ter plaatse.

“De thema’s worden altijd lokaal gehouden”, legt Inge Van Genechten uit. “Dat verklaart ook de opkomst. Mensen voelen de nood om zich te informeren en willen aftoetsen hoe hun collega-ondernemers over bepaalde zaken denken.”

De volgende bijeenkomst staat gepland op maandag 20 maart. Thema dan is ‘Gezond en wel in Turnhout’, plaats van afspraak AZ Turnhout, campus Sint-Jozef. Alle info op www.ondernemendturnhout.be.