Afgevaardigden van Rotary Westerlo hebben gisteravond 35.000 euro overhandigd aan de vzw To Walk Again, de organisatie rond Marc Herremans die zich bezighoudt met bewegen voor mensen met een fysieke beperking. Het gaat om de opbrengst van een charity night in januari dit jaar bij Golfclub Witbos in Noorderwijk. Die bracht een recordbedrag van 45.000 euro op.

“Jaarlijks houden we een fundraising avond”, legt Wim Van den Bergh van Rotary Westerlo uit. “Omwille van de dalende belangstelling de jongste jaren, gooiden we het dit jaar over een andere boeg. We kleedden één van de hallen bij Golfclub Witbos mooi aan en organiseerden er een diner met na afloop een dansfeest met een live band. De switch had succes. 600 mensen schreven zich in voor het diner, nog eens 200 extra sloten aan voor het dansfeest.”

Revalidatiecentrum
Van de winst gaat 10.000 euro naar een aantal sociale projecten. De overige 35.000 werd geschonken aan To Walk Again. Die zal er hoogtechnologische toestellen mee kopen die nodig zijn voor een revalidatie. Ze worden geplaatst in het nieuwe revalidatiecentrum dat momenteel wordt gebouwd bij AZ Herentals en dat in september de deuren opent.

Minister van Welzijn Jo Vandeurzen woonde gisteravond de cheque-overhandiging in Westerlo bij.