Het Turnhoutse Soudal heeft in 2016 een omzet van 670 miljoen gedraaid, dat is een stijging van 40 miljoen, of 6,3% tegenover 2015. Het netto resultaat klokt af op 25 miljoen. Vorig jaar investeerde de Kempen producent van mastieken, lijmen en PU-schuimen voor meer dan 30 miljoen euro.

In de hoofdzetel in Turnhout nam Soudal een nieuwe productiehal met hypermoderne afvoerrotbots en afvulmachines met een capaciteit van 200 kokers per minuut in gebruik. Nog in Turnhout is de uitbreiding aan de gang van het centraal magazijn met 15.500 vierkante meter. Ook in andere productievestigingen in België (Aerotrim) en in Slovenië en de VS werden de productie- en opslagcapaciteit gevoelig opgedreven.

Het distributienetwerk werd uitgebreid met vestigingen in Marokko en Zweden. Bovendien werden 3 nieuwe filialen opgericht in Dubai, Kazachstan en Iran, waardoor de wereldwijde aanwezigheid met eigen filialen werd opgetrokken tot 60 stuks. Eerder al werd de overname van PU-systeemhuis Sapac in Deinze bekendgemaakt.

In België nam Soudal afgelopen jaar 45 extra werknemers in dienst. Daardoor telt de groep wereldwijd momenteel 2.550 medewerkers.

Voorzitter Vic Swerts: “Ook in z’n 50ste jubileumjaar heeft Soudal een nieuw omzet- en winstrecord kunnen bereiken. Dit toont het dynamisme en de groeiambitie van Soudal en zijn meer dan 2.550 medewerkers aan. De vooruitzichten voor 2017 gaan in dezelfde richting.”