Recordjaar voor Soudal

Jaarverslag 2014 SoudalIn 2013 zette siliconen- en schuimfabrikant Soudal niet minder dan 160 miljoen kokers lijmen en mastieken en 90 miljoen bussen PU schuim af in de 120 landen waar het bedrijf actief is. Met een omzetstijging van meer dan 12% t.o.v. 2012, zet Soudal zijn traditie verder van groei ver boven het marktgemiddelde van de sector.

Het zwaartepunt blijft in het Turnhoutse hoofdkwartier liggen waar Soudal 800 personen tewerk gesteld zijn. Wereldwijd telt de groep ondertussen 1.843 medewerkers.

In meerdere opzichten was 2013 een Grand Cru jaar voor Soudal. Het bedrijf kende een succesvolle SAP implementatie in het hoofdkwartier in Turnhout en meerdere filialen. Verder werd in Turnhout het Operations Center ingehuldigd, 10.000 m2 extra magazijnen in gebruik genomen en verhuisden meerdere filialen (bijv. Portugal en Turkije) naar een nieuwe locatie. Midden juni 2013 kondigde Soudal ook zijn tot dan toe grootste overname aan: TKK, de belangrijkste fabrikant van PU schuim, voegkitten en betonadditieven in Zuidoost-Europa kwam de Soudal groep vervoegen. Deze acquisitie voegde ineens 50 miljoen euro omzet toe aan de Soudal portfolio. Begin 2014 werd het 44ste filiaal van Soudal boven de doopvont gehouden in Australië.

In een studie van Deloitte en het VBO werd Soudal uit méér dan 5000 onderzochte bedrijven geselecteerd bij de 4% topbedrijven die de stempel “Super Achiever” krijgen wegens hun blijvende uitstekende resultaten.

Ook op vlak van merkbekendheid zette Soudal een stap vooruit. Na de sponsoring van de Soudal Classics cyclocross wedstrijden en de shirtsponsoring van KVC Westerlo, besloot Soudal ook co- sponsor te worden van het Lotto Belisol wielerteam, eerst in de Ronde van Frankrijk 2013 en later voor het hele wielerseizoen 2014.

In 2013 werd Vic Swerts de adellijke titel van Baron toegekend, een persoonlijke bekroning van vele jaren hard werken.

Vic Swerts, stichter en voorzitter van SOUDAL: “Het doet me bijzonder plezier dat Soudal een mooie groei in alle productgroepen en regio’s kan voorleggen. Dit wapent ons om ook in moeilijke omstandigheden te blijven vooruitgaan. Voor de komende jaren is Soudal bijzonder ambitieus; het bedrijf wil tot de wereldtop behoren en een trendsetter in de sector worden.”

Het volledige jaarverslag kan je als pdf downloaden via http://www.soudal.com/soudalweb/news.aspx?w=1&p=1