Voor de 2de keer in evenveel jaar hebben Kempense ondernemers vandaag voor hun eigen deur geveegd. De opruimactie van zwerfvuil gebeurde op initiatief van IOK, IOK Afvalbeheer en Voka-Kempen. Op 38 bedrijventerreinen staken ondernemers met hun personeel de handen uit de mouwen. In totaal namen 147 bedrijven deel met meer dan 365 opruimers. “Dit is de grootste zwerfvuilactie van ondernemers in Vlaanderen”, klonk het bij de initiatiefnemers.

80% van de ondernemers die vorig jaar deelnamen, deden dat ook deze keer. “Een bevestiging dat de bedrijven de actie waardevol en positief vinden”, luidt het. In 2016 namen 106 bedrijven deel, dit jaar 147, of een stijging met bijna 50%. Er werden 2 soorten afval verzameld: restafval en PMD.

Bermbordjes
Na afloop werden bermbordjes geplaatst bij de deelnemende bedrijven met daarop de boodschap ‘Net opgeruimd, hou jij het proper? Bedankt, de Kempense ondernemers’. Op die manier vragen ze respect voor hun inspanning bij klanten, leveranciers en ook werknemers.

De actie heeft niet alleen tot doel om nette bedrijventerreinen te bekomen, maar ook om meer betrokkenheid te creëren. Het gevoel van verantwoordelijkheid verhoogt wanneer medewerkers zelf de handen uit de mouwen steken.