Rechtbank geeft Bosal bescherming tegen schuldeisers

bosalDe handelsrechtbank in Turnhout heeft vandaag uitlatenproducent Bosal Benelux in Oevel bescherming tegen zijn schuldeisers verleend. De onderneming had eind vorige week de WCO-procedure aangevraagd. De rechtbank stelde Noël Devos en Paul Van Rompaey aan als gerechtsmandatarissen. Ze zullen op zoek gaan naar een overnemer. De bescherming loopt tot eind september.

Potentieel aanwezig
De vakbonden kondigen aan alles in het werk te zullen stellen om zoveel mogelijk van de 352 werknemers aan boord te houden. “Enkel het gebrek en de wil om nieuwe producten en markten te zoeken heeft geleid tot de situatie van vandaag. Het potentieel bij de mensen van Bosal is alvast meer dan aanwezig. Een volledige overname met implementering van nieuwe business zou volgens ons een win-win zijn voor zowel de overnemer als de werknemers”, zeggen ze in een gemeenschappelijke mededeling.

“Wij willen als vakorganisaties ten volle meewerken om het overnemerscenario alle kansen te geven. Maar wij zullen niet lijdzaam toezien hoe Bosal op een goedkope manier van werknemers afscheid probeert te nemen. Dat zullen wij, noch de werknemers van Bosal Oevel tolereren.” De bonden hebben vandaag tijdens personeelsvergaderingen een toelichting gegeven bij hun standpunt. De directie houdt morgen een informatiesessie.

Volgens Peggy Schuermans van LBC-NVK zijn er in het verleden gesprekken geweest met potentiële overnemers. “Nu zitten we in een heel andere situatie. Mogelijk zien zij nu wel mogelijkheden.”