Ravelse onderneemster toont haar kookkunsten in ‘Komen Eten’

corette van kriekenCorette Van Krieken, zaakvoerster van Kurco uit Ravels, laat zich in de week van 19 september van een heel andere kant kennen. Ze neemt namelijk deel aan het tv-programma Komen Eten op Vier en biedt op die manier de kijkers een inkijk in haar kookpotten.

“Er is zowel bij mij thuis als op het bedrijf gefilmd, maar veel meer mag ik er eigenlijk nog niet over zeggen”, glimlacht de onderneemster. “Ik kook graag en ik ontvang graag gasten. Het was mijn dochter die me heeft ingeschreven.”

Eigen atelier
Corette Van Krieken runt samen met haar broer Kurco, gespecialiseerd in alles wat met kurk te maken heeft. Het bedrijf bestaat 35 jaar en is sinds 25 jaar gevestigd in de Weteringstraat in Ravels. “De meeste toepassingen zijn nog altijd kurken vloeren en wanden. We kopen onbewerkte kurk aan en zagen en kleuren die in ons eigen atelier. We beschikken ook over een eigen plaatsingsdienst”, vertelt Van Krieken. “Voornamelijk particulier maar het jongste jaar ook opvallen veel aan scholen en bedrijven waar kurken wanden worden gebruikt als prikbord. De klanten bevinden zich vooral in de provincie Antwerpen en net over de grens in Nederland.”

Kurco is ook online actief via de webwinkels www.kurkonline.be en www.krukgoodies.be. Recent sloot het bedrijf ook een samenwerking met Bol.com om te verkopen via dat platform.