Randstad Diversity leidt 800 Kempense werkzoekenden per jaar naar een job

randstad Randstad Diversity begeleidt jaarlijks zo’n duizend Kempense werkzoekenden. “Achthonderd daarvan eindigen met een job. Niet altijd een vaste job, maar een job met oog op langere termijn. Een zo duurzaam mogelijke job”, zegt Nora Bloemen, senior coach diversity.

De doelgroep zijn werkzoekenden tussen 18 en 55 jaar die klaar zijn voor de arbeidsmarkt. “Ze komen bij ons via de VDAB”, legt Bloemen uit. “Met die mensen is absoluut niets mis, alleen vinden ze zelf niet de weg naar een job. We zetten voor hen een traject op van minstens zes maanden. Het gaat om sollicitatietraining, we werken rond attitude en motivatie, we leren hen hoe te solliciteren en netwerken.” Het jobcoachingproject kreeg de naam TIBB: traject intensieve begeleiding en bemiddeling.

Jobdates
Een middel om die werkzoekenden aan een baan te helpen, zijn de zogenaamde ‘Jobdates’. Op 23 september vindt er één plaats bij de VDAB in Mol, op 6 oktober bij de VDAB in Turnhout en op 8 oktober bij de VDAB in Herentals. “Daarvoor nodigen we uitzendkantoren en dienstenchequebedrijven uit”, vertelt Nora Bloemen. “Die geven op voorhand hun vacatures door en wij kijken dan naar onze profielen. Op die manier kunnen de kantoren kennismaken met vooraf geselecteerde kandidaat-uitzendkrachten.” Voor de komende Jobdates hebben zich zeven uitzendkantoren ingeschreven. Werkgevers op zoek naar personeel mogen zich ook altijd melden. Het TTIB-traject wordt gefinancierd door de VDAB en het ESF.