Ramselse handelaars schouder aan schouder

handelaars-ramselHoe kan je als lokale handelaar opboksen tegen grote ketens en online verkoop? In Ramsel, een deeldorp van Herselt, menen ze daarop een antwoord te hebben gevonden: beleving en samenwerking. Binnenkort organiseren ze met zijn allen voor het eerst een avondopening. Klanten kunnen er zelfs een streetfoodfeest winnen.

Ramsel is nu niet direct een plek waar je als eerste aan denkt om een middagje te gaan shoppen. Maar dat verandert wellicht wanneer er iets extra te beleven is. Enkele plaatselijke handelaars zetten zich samen aan tafel en dat resulteerde in een laatavond shopping op donderdag 22 december. “We bundelen de krachten en schenken een leuke verrassing”, doet hun woordvoerster Christel Bruynseels van Landolium Wijnen het verhaal. “Bij een aankoop vanaf 50 euro per handelaar krijgt de klant een stempel op een kaart. Vanaf 3 stempels doet die mee met de wedstrijd en dat is een foodtruck bij hem of haar thuis op oudejaarsavond met hapjes voor 15 personen. Verder zijn er nog 2 waardebonnen van 50 euro te winnen.”

Buitendorps
Zowat alle handelaars uit het dorp doen mee: Altex Studio, Drôme, Glamour, Mattia Swinnen Photography, Juwelier Van den Bergh, Optiek Anja en Landolium Wijnen zelf. “We verwachten niet enkel mensen van de gemeente zelf maar ook van daarbuiten. Door samen een leuke shoppingavond aan te bieden, zijn we ervan overtuigd dat mensen de verplaatsing gaan willen maken”, aldus nog Christel Bruynseels, die tegelijk voorzitter is van Unizo Groot-Herselt.