Raf Kempen van landschapsontwikkelaar Landmax uit Turnhout ligt mee aan de basis van het nieuwe bedrijf Het Beeld Van Morgen, dat gisteren is voorgesteld op het event De Groene Lente 2017 in Hamont-Achel. Het bureau helpt projectontwikkelaars, architecten, overheden en bedrijven met het invullen van de openbare ruimte, waarbij natuur een belangrijke plaats krijgt.

Raf Kempen integreerde eerder zijn bedrijf Landmax in United Experts. Dit netwerk met thuisbasis Beringen brengt bedrijven met diverse expertises samen. Van deze omkadering maakt ook Het Beeld Van Morgen gebruik. Concreet richt het bedrijf zich op het ontwerpen van de openbare en particuliere ruimte, de opmaak van inrichtings- en structuurplannen, het opstellen van beheerplannen, stabiliteitsstudies, werfopvolging, enz.

Optimale invulling
“Omgeving en natuur zijn begrippen die tot ons basis-DNA behoren. Voortdurend kiezen wij voor de meest optimale ruimtelijke invulling van ecosysteemdiensten binnen een gebied, zonder de visie van eigenaars, opdrachtgevers en gebruikers uit het oog te verliezen. Op die manier kunnen wij de meest complexe dossiers tot een goed einde brengen”, vertelt Raf Kempen.

Naast de Arendonkenaar participeren ook landschapsarchitect Frank Caers en urban designer Ilse Heesterbeek in Het Beeld Van Morgen.