racor wagenKomend weekend is het met Tomorrowland zeer druk op en rond het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom. Het familiebedrijf RACOR uit Meerhout is één van de vele bedrijven die er actief is. “Wij voorzien zowel op het hele festivalterrein als de camping Dreamville van stroom en lichtmasten”, vertelt Mieke Lataire, Sales en Marketing manager. “Momenteel zijn er gemiddeld 10 crewleden continue in de weer om alle areas’s van stroom en verlichting te voorzien. Het ganse project neemt wel 4 weken in beslag, zonder de zware technische voorbereiding die er aan vooraf gaan! Tomorrowland is in België ons grootste project.”

RACOR verhuurt sinds de oprichting podia, licht en geluid. In 1970 werd er uitgebreid naar de verhuur van tentverlichting en in 1986 werden er verwarmingstoestellen aangekocht. In 1998 nam Wim Cornelis als zoon van stichter Ramond Cornelis (vandaar RACOR) de zaak over en specialiseerde hij zich in de verhuur van stroomgeneratoren voor evenementen en industriële markt, sinds 2007 aangevuld met aircotoestellen.

Als verhuurbedrijf van mobiele technische installaties, namelijk stroom (kabels, kasten, generatoren), verwarming, airco en verlichting (lichtmasten, functionele verlichting,..), heeft RACOR ondertussen een uitgebreide ervaring op festivals. In België verleenden ze hun expertise bij Pukkelpop (Camping), The Qontinent, Eccentric, Jumping Lummen, Jumping Zangersheide, 6daagse Gent en Groezrock. Ook in Nederland en bij enkele industriële projecten waren ze betrokken. Daarnaast werken bij ook veel in Frankrijk, vooral in opdracht van grote tentenbouwers (De Boer, Veldeman, Neptunus,…) bijvoorbeeld voor 24h van Le Mans, grote beurzen in Moulins, Villepinte,…

Van 1998 tot nu is het personeelsbestand van 3 naar 30 werknemers geëvolueerd. “Jaar na jaar hebben we steeds mooie groei gekend waardoor RACOR een gezonde, dynamische onderneming is.” De omzet van het Kempense familiebedrijf draait rond 3 miljoen euro.