Raamambassadeur.be bundelt alle info over ramen en deuren

RaamambassadeurBart Hermans van het bedrijfje H24o heeft een webplatform gebouwd met alle mogelijke informatie over ramen en deuren. De Herentalsenaar verricht in bijberoep webdesign, fotografie en databasebeheer en is in hoofdberoep al jarenlang werkzaam bij Windowmakers in Turnhout, een productiebedrijf voor ramen en deuren. “Een portaalsite in onze sector bestond nog niet, terwijl er een duidelijke behoefte aan is”, zegt Bart Hermans.

Drie doelgroepen
Raamambassadeur.be richt zich tot drie doelgroepen: de fabrikanten/leveranciers, de schrijnwerkers/vakmannen en de particulieren. “De fabrikanten hebben de mogelijkheid om tegen betaling informatie aan te bieden over hun nieuwe producten”, vertelt Hermans. “Momenteel hebben er 14 bedrijven ingetekend. Daarnaast bied ik de mogelijkheid aan schrijnwerkers, die meestal de producten van de fabrikanten plaatsen, om hun activiteiten en specialisaties voor te stellen. De particulier ten slotte vindt op het platform alle mogelijke informatie voor wanneer hij buitenschrijnwerk wil bestellen. Hij kan via de site ook offertes vragen bij de schrijnwerkers. Nu moet je als particulier overal informatie gaan zoeken. Vanaf nu vindt hij die op één plaats.”

Het platform is sinds afgelopen weekend online en de initiatiefnemer wil er in eerste instantie de Vlaamse markt mee bereiken. “Niet om daar veel geld mee te verdienen, want de inkomsten gaan grotendeels naar sociale media om de site te promoten”, benadrukt Bart Hermans.