Quinn Plastics hoopt op uitbreiding

Quinn Plastics fungeert in Geel als distributiebedrijf voor de Ierse Quinn Group. In Geel worden grote hoeveelheden kunststoffen overgeslagen. Manager Peter Hinoul hoopt dat zijn bedrijf in de komende weken kan opgewaardeerd worden. “Er komt allicht een uitbreiding aan”, zegt hij.

Quinn Plastics heeft het niet makkelijk. Het bedrijf heeft al twee opeenvolgende verliesjaren achter de rug. De Belgische vennootschap werd recht getrokken met een lening vanuit Ierland en de moedermaatschappij. “Ook onze groep heeft het als Quinn Group moeilijk gehad”, zegt Hinoul. “Het bedrijf leed mee onder de algemene recessie in Ierland. Sinds de herstructurering loopt het weer beter en kunnen ook onze perspectieven allicht verbeteren.”

Geel slaat vooral kunststoffen over zoals polycarbonaat en polystyreen. Die worden elders verwerkt tot glas voor de autosector of tot soundbarriers langs de autowegen. In de vestiging zijn zo’n 25 mensen aan de slag. Ook de divisie radiatoren van de Quinn Group stelt nog eens 25 mensen aan het werk in Geel.

De Ierse groep tekende verleden jaar voor een omzet van 250 miljoen euro.