PuuHR haalt opnieuw groot order binnen

PuuHR_BAR_JARDIN_7924De Kempense HR-dienstverlener PuuHR, die amper een half jaar geleden werd opgericht, rijgt het ene grote contract aan het andere. Het meest recente is met een groot dienstenchequebedrijf in Antwerpen dat meteen ook twee sectorgenoten overtuigde waardoor deze maand de screening van 70 dienstenchequekantoren op de planning staat met een totaal personeelsbestand van meer dan 8.000 werknemers. PuuHR checkt bedrijven op de maximale loonlastvermindering voor doelgroepmedewerkers en werkt HR-projecten uit.

“Vorige maand tekende een groot Kempens bouwbedrijf met meer dan 1.000 werknemers in en de maand voordien een chemiebedrijf uit Antwerpen met meer dan 1.000 werknemers”, somt Kim Spruyt, partner bij PuuHR, op. “In de sector van de dienstencheques zijn we inmiddels marktleider en de bouwsector volgt. In totaal namen we al meer dan 50 bouwbedrijven onder de loep, van KMO’s tot grote bedrijven, op een correcte toepassing van doelgroepverminderingen.”

Duizenden euro’s
PuuHR screent bedrijven op de correcte betaling van patronale bijdragen en helpt ondernemingen bij de aanvraag van subsidies. “In de sector van de dienstencheques werken we met een 100% succesrata, in de overige sectoren met gemiddeld 87%. Een gemiddeld cijfer voor wat dat oplevert voor een bedrijf, is heel moeilijk. We hebben een klein bedrijf met 3 dakwerkers gescreend en een resultaat van enkele duizenden euro’s behaald. Dezelfde maand deden we een bouwbedrijf met meer dan 400 werknemers en recupereerden we slechts enkele honderden euro’s.”

Door het succes is het team inmiddels uitgebreid naar 4 personen. Naast oprichters Kris Schenk, Kim Spruyt en Michal Teunkens is inmiddels ook Udine Schenk toegetreden. Het bedrijf werkt volgens het no cure, no pay-principe en schenkt een deel van de omzet aan een goed doel.