Midden deze maand opent in Pulderbos de Gelato University Benelux van de Italiaanse fabrikant van ijs- en softijsmachines Carpigiani. Distributeur Carpigiani Ambachtelijk Benelux zal er opleidingen ijsbereider verzorgen voor zowel professionelen als particulieren. Bij wijze van startevent vindt er de Gelato World Tour plaats, een wedstrijd voor professionele ijsbereiders uit België en Nederland.

Carpigiani Ambachtelijk Benelux werd precies een jaar geleden opgericht nadat het de distributie van de Italiaanse machines voor de Benelux in handen kreeg. Het bedrijf kreeg onderdak bij Artiso in Pulderbos, een leverancier van bakkerijproducten. Er werken intussen 6 mensen.

“We willen voor onze klanten veel meer betekenen dan iemand die zomaar wat machines verkoopt”, zegt de directeur van Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Artiso, Jim Smets. “Door onze kennis, ervaring en knowhow rond heel het ijsbereidingsproces door te geven creëren we een grote meerwaarde. Met de Gelato University Benelux dragen wij er tegelijk aan bij de eindconsument een top smaaksensatie te geven.”

Verder groeien
“Op een week kunnen we iemand opleiden om van nul zijn eigen ijssalon te openen. Maar ook professionelen zullen zich hier via dagcursussen verder bekwamen”, vult Stefan Beerens aan. Het opleidingscenter is het eerste van Carpigiani op Belgische bodem en wordt gebouwd naar het concept in Bologna. Het omvat een geheel van ijsmachines en aanverwante apparatuur en kreeg onderdak in een aanpalend magazijn op de site van Artiso/Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Dat geeft de mogelijkheid om verder te groeien.

De Gelato World Tour-wedstrijd op 14 en 15 februari kan worden bijgewoond door alle geïnteresseerden. Bij die gelegenheid is er ook allerlei randanimatie.