Publieksprijs op BK Biertappen voor Café De Rijkswacht

BELGIAN STELLA ARTOIS DRAFT MASTER 2015Café De Rijkswacht uit Hoogstraten heeft de publieksprijs gewonnen tijdens het Belgisch Kampioenschap Biertappen 2015, georganiseerd door Stella Artois. De titel van beste tapper ging naar Jan Vandenplas van café Louvain Louvain in Leuven.

Na regionale voorrondes in heel het land streden de twintig beste horecaprofessionals tegen elkaar in brouwerij De Hoorn in Leuven om mee te dingen naar de titel van Belgisch kampioen. Een professionele jury beoordeelde elke deelnemer op de kunst om een Stella Artois te tappen van het vat en vervolgens perfect op te dienen aan tafel. Als winnaar mag Jan Vandenplas naar het wereldkampioenschap in Londen.

Maar ook een Kempense horecazaak was aan het feest. Traditioneel konden ook cafégasten deelnemen aan de wedstrijd door te stemmen voor hun favoriet Stella Artois-café. Via de populariteitspoll kon er online of via (gratis) sms gestemd worden voor de cafés die deelnamen aan het Belgisch kampioenschap Biertappen. Café De Rijkswacht in Hoogstraten verzamelde de meeste stemmen en mag zijn klanten dus trakteren op een Stella Artois-feestje.