Vrijdag 27 april vindt de 2-jaarlijkse businessconferentie The Antwerp Forum plaats. Die krijgt als ondertitel ‘Linking business between China and Europe’. De deelnemers krijgen de mogelijkheid om contacten te leggen met Chinese bedrijfsleiders en overheidsofficials.

De organisatie is in handen van de Provinciale Ontwikkelings Maatschappij Antwerpen, de Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel en de Antwerp Management School. De aanwezigen krijgen aan de hand van lezingen, paneldebatten en businesscases inzichten in het zaken doen in en met China.

Ondersteuning
Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie: “De provincie Antwerpen hecht veel belang aan samenwerking, zowel binnen onze regio, als daarbuiten. Door jarenlang te investeren in de zusterrelaties met de Chinese regio’s Shaanxi en Chongqing kunnen we nu de Antwerpse bedrijven ondersteunen door hen in contact te brengen met ons netwerk aan bedrijven en overheidsorganisaties.”

The Antwerp Forum werd voor het eerst georganiseerd in 2011 en is aan zijn 4de editie toe. Tijdens de conferentie staan vooral de globale positie van China als economische grootmacht en de inspanningen om te evolueren naar een innovatieve en duurzame economie centraal.

De Kempense inbreng komt van Horsten International uit Turnhout, dat al jarenlang Belgische bedrijven ondersteunt in hun activiteiten in China.