Unizo Provincie Antwerpen heeft Redopapers uit Borgerhout uitgeroepen tot provinciale Starter van het Jaar. Het bedrijfje van Tille Lingier en Linde Luyten gaat aan de slag met papieroverschotten van drukkers en maakt daar stijlvol drukwerk voor diverse organisatie van. Unizo beloont hen voor hun originele concept in de circulaire economie.

Sofi Van Ussel, directeur van Unizo Provincie Antwerpen: “Vaak heeft men de mond vol over circulaire economie maar er zijn ook ondernemers die het heft in handen nemen. Redopapers trekt resoluut deze kaart en zet het idealisme van de oprichters succesvol in de praktijk om. Het is knap om te zien wat Tille Lingier en Linde Luyten op korte tijd met Redopapers wisten te realiseren.”

Mooie klanten
De onderneemsters halen gratis misprints en papieroverschotten op bij drukkerijen en verwerken die op ambachtelijke wijze tot designproducten zoals blocnotes, kalenders en andere papieraccessoires. Bedrijven en organisaties kunnen bij Redopapers terecht om hun resten te verwerken tot papierwaren op maat. Klanten zijn onder meer het MUHKA, Opera Ballet Vlaanderen, Karel de Grote Hogeschool, de OVAM en OXFAM.

De titel van Starter van het Jaar 2017 levert het bedrijf een cheque van € 500 en een jaar gratis lidmaatschap van Unizo op. Tegelijk dingt Redopapers mee naar de titel van Vlaamse starter van het jaar. Die wordt op 13 maart bekendgemaakt.