ProTech Turnhout, gevestigd aan de Guldensporenlei, is vereerd om in de provincie Antwerpen de nieuwe ProTech 3D+ lakbescherming te kunnen aanbieden. “Daaraan is bij ons moederhuis in Monaco 2 jaar research vooraf gegaan”, zegt Wendy Blockx, die de zaak runt met haar man Gert Michiels.

De wereldwijde launch van de nieuwe lakbescherming gebeurde op 1 december. “ProTech Monte Carlo bestaat intussen meer dan 25 jaar en is altijd de top geweest in lakbescherming van auto’s”, benadrukt Wendy Blockx. Zelf zijn ze intussen 10 jaar in Turnhout gevestigd en beschikken ze over de exclusieve verkoop in de provincie Antwerpen. Ze werken met verschillende van de betere garages: G&A en CAC in Turnhout, Porsche Antwerpen, FMA Wijnegem,…

Opleiding volgen
“We hebben zelf een opleiding moeten volgen om de nieuwe lakbescherming te mogen gebruiken”, vertellen Wendy en Gert. “Die versterkt de glans, bevat een UV-filter om kleurafwijkingen te voorkomen, zorgt ervoor dat vuil minder snel aanhecht en de nieuwe heeft ook nog een extra laag waardoor die olie afstotend is. We geven trouwens 5 jaar garantie op kleur en glans.”

Het bedrijf stelt vast dat meer en meer eigenaars een beroep doet op lakbescherming. “Dat heeft te maken met de lakken die de autoconstructeurs tegenwoordig gebruiken. Omwille van de milieunormen zijn die niet meer zoals vroeger, waardoor meer mensen kiezen voor een extra bescherming”, vertelt Wendy Luyckx.

Naast lakbescherming specialiseert ProTech Turnhout zich in car cleaning. Er wordt zowel in het eigen atelier als op verplaatsing gewerkt. Naast zaakvoerders Wendy en Gert zijn er nog 2 medewerkers in dienst.