Promtec optimaliseert productieproces bij o.a. IJsboerke en breidt uit

promtecTien jaar geleden startte zaakvoerder Ivo Franken zijn bedrijf Promtec op. Vanuit zijn jarenlange ervaring in de voedingssector en in productiebedrijven, kende hij als geen ander het belang van een geoptimaliseerde werkvloer, en dat werd dan ook de activiteit van Promtec. Het bedrijf, gevestigd in Tielen, is al 10 jaar specialist in training en praktische implementatie van continue verbetertechnieken op de werkvloer.

„Promtec ondersteunt productiebedrijven om betere rendementen te behalen door procesoptimalisaties. We streven naar een continue verbetering van de productiviteit door de output, kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en daarmee de klantentevredenheid te verhogen en de kosten blijvend te verlagen. Onze kracht bestaat erin om beproefde verbetermethodes te vertalen naar de bedrijfsspecifieke situaties. Met verbetermethodes zoals 5S, TPM, OEE, SMED, eerstelijnsonderhoud, training on the job realiseren we concrete verbeteringen vanop de werkvloer.”

Promtec gaat prat op heel wat praktijkervaring en referenties in productieomgevingen van uiteenlopende industrieën.  In Vlaanderen bij grote namen zoals De Lijn, Danone en CocaCola, maar ook in de Kempen bij vb. Pierre Stubbe, Natra All Crump, Glacio en IJsboerke.

„Enkele jaren geleden optimaliseerde Promtec samen met het management van Glacio de processen in het magazijn, de technische dienst en de productie. Een van de concrete actiepunten die ingeschakeld werden, waren beeldschermen op de productievloer waar de rendementen per lijn online en in real time werden gemonitord. Bij IJsboerke hebben we nu net 5S geïmplementeerd in het technisch atelier. Daar hebben de techniekers erg mooie resultaten behaald, en er zijn zelfs andere productiebedrijven een kijkje komen nemen om te zien hoe zij het aanpakken op de werkvloer.  Momenteel rollen we 5S uit in de productie bij IJsboerke.”

Bij Promtec werken normaal drie trainers-consultants, maar het bedrijf zoekt dringend extra mankracht. „We zoeken een voltijdse of deeltijdse Total Productive Manufacturing (TPM) Trainer-Consultant die mee verbeterprojecten in productie- en distributiebedrijven kan uitvoeren en er het kernteam begeleidt bij de praktische uitrol op de werkvloer. Dat kan iemand zijn die als teamleader in een productie-omgeving heel wat ervaring en knowhow heeft opgebouwd, en zijn of haar inzichten wil delen met andere bedrijven, of een ambitieuze jonge industrieel ingenieur die geprikkeld is door lean management en procesoptimalisatie. Iemand met leidinggevende capaciteiten en een enthousiasmerende persoonlijkheid om een groep in beweging te krijgen…”