Projectatelier sleept opdracht Europese Commissie binnen

Lounge IRMMHet Europees Instituut voor Referentie Materialen en Metingen (IRMM) uit Geel geeft Projectatelier uit Zoersel, een specialist in creatieve kantoorinrichtingen, de opdracht om al hun gebouwen een nieuw interieur aan te meten.

„Projectatelier (www.projectatelier.be ) zal eerst een totaalconcept voor de site uitwerken. Nadien worden alle nieuwe en oudere gebouwen ingericht met nieuw meubilair van Vepa en met bijhorende accessoires zoals loungemeubilair, verlichting en akoestische oplossingen. Hierbij zullen we in het bijzonder aandacht besteden aan het gebruik van duurzame materialen zoals hout en aan het scheppen van een aangename werkomgeving voor de 300 medewerkers”, zegt Chris Huybrechts. De raamopdracht start deze maand, wordt gespreid over 4 jaar en heeft een waarde van meer dan 800.000 euro.

Projectatelier werd opgericht in 2006 door interieurarchitect Peter Monden en marketeer Chris Huybrechts. Het bedrijf verdrievoudigde de jaaromzet in zeven jaar van 1 naar 3 miljoen euro in 2013. Het succes van het bedrijf is volgens de zaakvoerders te danken aan hun creativiteit, de persoonlijke aanpak van hun team dat naast 7 vaste medewerkers nog zo’n 40 zelfstandige medewerkers telt en  aan de erg nauwe samenwerking met Belgische en Europese fabrikanten die enkel kwaliteit leveren.

„Onze zetel in Zoersel wordt bovendien te klein en daarom start Projectatelier deze maand nog met de bouw van een nieuw “Office Experience Center” aan de Turnhoutsebaan in Kasterlee. Dit center zal zijn deuren openen in september 2014. Met dit gebouw willen we bedrijven, architecten en de openbare- en zorgsector de nieuwste trends in kantoorinrichting laten beleven.”

Andere recente projecten van Projectatelier in de Kempen: Gemeentehuis van Meerhout en Arendonk 2013, AZ-Turnhout 2012, Bouwbedrijf Nijs-Driessen te Dessel 2011.