projectatelierInterieurinrichter Projectatelier heeft zijn intrek genomen in de nieuwe vestiging aan de Turnhoutsebaan in Kasterlee. Naast de eigen bureauruimtes heeft het bedrijf er een ‘kantoorbelevingscentrum’ ondergebracht. Via verschillende opstellingen toont het de bezoekers de invloeden van verlichting, geuren, akoestiek en materialen op de werkomgeving. “Dit belevingscentrum is uniek. Dit bestaat nergens”, verzekert zaakvoerder Chris Huybrechts.

“Voordien hebben we negen jaar in Zoersel gezeten, in een oude schrijnwerkerij. Zelf ben ik van Geel afkomstig en we waren op zoek naar een zichtlocatie. Zo hebben we deze grond hier gekocht”, vertelt Huybrechts, die het bedrijf aanstuurt met medevennoot en interieurarchitect Peter Monden. Projectatelier is actief als inrichter van kantoren en zorginstellingen. 90% van de omzet komt uit werkzaamheden voor bedrijven en overheidsinstellingen, terwijl de zorginrichting een nog nieuwe markt is.

Kennis samenbrengen
Pronkstuk in de nieuwe vestiging is het experience center dat de naam Office Lab kreeg. “Hierin worden alle zintuigen aangesproken”, legt Chris Huybrechts uit. “Dat vertaalt zich naar akoestiek, verlichting, geurmarketing en we zijn sterk gaan werken naar nieuwe materialen. Al die kennis hebben we samengebracht in het Office Lab. De bedoeling is om hier rond een community te vormen met mensen uit de productiesfeer maar ook met kennis vanuit universiteiten en architectenbureaus. Dit moet een open kenniscentrum worden.”

Projectatelier investeerde 2 miljoen euro in de aankoop van de grond en de nieuwbouw. Het bedrijf heeft 8 vaste medewerkers in dienst maar werkt voor projecten vaak met een 50-tal mensen die afkomstig zijn van een vast team van onderaannemers. De omzet vorig jaar bedroeg 3,5 miljoen euro, maar de ambitie is om die het komende anderhalf jaar te doen stijgen naar 5 miljoen.