Project met betonnen elementen van Ebema valt in prijzen

0032 0478 391 327Het Rivierpark Maasvallei van Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw sleepte de Prijs Publieke Ruimte 2014 in de wacht.  De esthetische betonnen landschapselementen zoals Maasbakens, infozuilen en picknicktafels die de identiteit van de Maasvallei moeten ondersteunen, werden geproduceerd door betonfabrikant Ebema 

Dave Willekens: „ Onze vestiging in Rijkevorsel produceerde de betonnen bakens, picknicktafels en infozuilen die op 20 plaatsen doorheen het rivierlandschap aanwezig zijn. Wij zijn erg trots dat het project, waarvan onze producten deel uitmaken, deze prijs heeft gewonnen. Het is nog maar eens een erkenning voor de veelzijdigheid van beton. Het concept moest immers stevig, duurzaam, recycleerbaar en onderhoudsvriendelijk zijn, en bestand tegen vandalisme. Tegelijk moest het concept fris, vlak, strak ogen. Niet toevallig een kolfje naar de hand van onze vestiging in Rijkevorsel waar we, in samenspraak met architecten, ontwerpers, studieburelen en zelfs kunstenaars, alle mogelijke voorwerpen in beton produceren. Van bloembakken en zitelementen voor scholen en openbare plaatsen tot kunstwerken en zelfs monumenten. Alles wat in beton mogelijks gemaakt kan worden, kan met ons besproken worden.”

Ebema is een familiebedrijf met vestigingen in Rijkevorsel en Zutendaal. Met 220 medewerkers realiseert het bedrijf een omzet van 42 miljoen euro. Het bedrijf zet haar meer dan 50-jarige ervaring en knowhow in om hoogwaardige bestratingsmaterialen te produceren en heeft ondertussen een belangrijk deel van de markt voor openbare ruimtes en bedrijfsomgevingen ingepalmd met duurzame en eigentijdse producten. De vestiging van Rijkevorsel is gespecialiseerd in maatwerkproducten zoals prefab elementen voor spoorwegen, dijkverstevigingen en Smooth Objects.