Zondag 1 oktober is het opnieuw Voka Open Bedrijvendag. Ook in de Kempen zetten talrijke ondernemingen de deuren open om het grote publiek te laten kennismaken. ‘Ondernemers ondernemen voor iedereen’ is dit jaar het centrale thema en de textielindustrie staat extra in de kijker.

Tops Foods uit Olen produceert kant-en-klare maaltijden en startte recent met de productie van specifieke versterkende voeding voor zorgbehoevenden. Dit doen ze in samenwerking met de Thomas More-hogeschool en KU Leuven. Het hoogtechnologisch productieproces ontdekt de bezoeker op 1 oktober.

Renotec uit Geel is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in renovatie- en restauratiewerken en dat gaat van algemene verbouwingswerken tot riooltechnieken en van glas-in-loodrestauratie tot asbestsanering. De groep stelt meer dan 600 mensen te werk. Recent verhuisde de hoofdzetel naar een nieuwbouw aan Winkelom in Geel.

Nog in Geel kan je binnenwandelen bij Voka-Kempen aan de Kleinhoefstraat. De werkgeversorganisatie organiseert opleidingen over verschillende thema’s en zet lerende netwerken op. Ter gelegenheid van Open Bedrijvendag presenteert zich in de lokalen een 10-tal startende ondernemers.

Geel is hotspot
Geel is dit jaar trouwens een zogenaamde hotspot, 1 van de in totaal 9 in Vlaanderen. Alles samen nemen 9 Geelse bedrijven deel en ze worden verbonden met een fietsroute. Naast de 2 genoemde locaties zijn dat het stedelijk zwembad, Kringwinkel Zuiderkempen, Music Vanderheyden, Houtbedrijf Lavrijsen, Narviflex, Tormans en De Coninck.

Hier ontdek je het volledige programma van de 27ste editie van de Voka Open Bedrijvendag.