Programma ‚Ideale Wereld’ gebruikt spionagefolie van Media Noord

Op maandag 10 maart kon je op tijdens het programma ‚De Ideale Wereld’ op TV-zender Vier zien hoe Otto-Jan Ham, net als  Koen Wauters en Tom Waes, opgesloten werd en psychologische tests onderging. Alle beelden werden gefilmd met een verborgen camera. Die camera zat verstopt achter de unieke spionagefolie van Media Noord uit Hoogstraten.  Deze glasfolie maakt van een gewoon glas een spionagespiegel en zorgde ervoor dat de geobserveerde Otto-Jan zichzelf in de spiegel zag, maar niet kon zien wat er achter de spiegel gebeurde. 

Het is niet de eerste keer dat de glasfolieplaatsers uit Hoogstraten gevraagd worden om dit soort folie te kleven voor een verborgen camera.  Zo werd het afgelopen jaar deze folie ook gebruikt in de reclamespot van Pizza Hut waar een acteur niets vermoedende Pizza Hut-bezoekers trakteert op een gratis pizza.  Ook Alaska TV, het nieuwste productiehuis van Bart Peeters en Adriaan Van den Hoof, deed beroep op deze folie voor hun nieuwste televisieprogramma.

Het unieke aan deze glasfolie is dat deze folie geschikt is voor binnenramen. De spionagefolie wordt niet alleen gebruikt voor opnames met verborgen camera’s, maar vind zijn weg ook naar de bedrijfswereld of naar allerhande observatieruimtes in bijvoorbeeld de psychiatrie. Overal waar men wil zien zonder gezien te worden, kan deze folie toegepast worden.

Naast deze spionagefolie voor binnentoepassingen bestaan er ook spiegelende glasfolies, uitermate geschikt voor buitenramen, die zowel bij particulieren als bij bedrijven gebruikt worden om inkijk van buitenaf te vermijden.