Probis B&O uit Geel, gestart als ontwikkelaar van zorgvastgoed, laat zich voortaan aanspreken als Curon. De naamsverandering heeft te maken met een bijkomende activiteit, namelijk de ontwikkeling van residentiële projecten. “Met de nieuwe naam willen we duidelijk maken dat we meer doen dan assistentiewoningen bouwen”, zegt managing partner Robrecht Mas.

In 2009 gingen Patrick Syen (Geel, links op de foto) en Patrick Kerkhofs (Hasselt) van start met Probis B&O voor de ontwikkeling van woonzorgcentra en assistentiewoningen in de Kempen, Limburg en Vlaams-Brabant. Met de komst vorig jaar van managing partner Robrecht Mas werd de focus verruimd naar residentiële en gemengde ontwikkelingen van middelgrote en grote omvang: lees appartementsgebouwen, woningen en deels retail. Dat gebeurt voortaan onder de naam Curon, dat ook inzet op PPS-projecten en ontwikkelingen in partnership.

Curon heeft zijn thuisbasis aan Winkelom in Geel, waar het bedrijf een 10-tal mensen tewerkstelt. Er staan grote projecten in Sint-Joris Winge, Lanaken en Hoeselt op de planning. In Lichtaart wil de onderneming assistentiewoningen naast het rusthuis bouwen.