Prima Food focust op préparé

prima foodPrima Food uit Herenthout is actief in een nichemarkt: het bedrijf produceert préparé en afgeleiden zoals spreads, steak tartare et filet américain voor bedrijven in de retail, groothandel, industrie & foodservice. “De beslissing om te focussen op préparé is een hele bewuste keuze”, vertelt Marjolein Geldof, zaakvoerster.

“De traditionele saladeproducenten bieden niet altijd een passend aanbod voor préparé, terwijl préparé toch procentueel een groot deel uitmaakt van de vraag. Een goede préparé ontwikkelen die qua smaak, kleur, smeuïgheid en houdbaarheid perfect zit, is erg moeilijk, vooral ook omwille van de zeer strenge veiligheidsnormen die gehanteerd moeten worden. Er wordt immers gewerkt met rauw vlees. Wij hebben een BRC-certificaat, dat veel verder gaat dan voedselhygiëne.  Alle sectoren van het bedrijf worden erbij betrokken: de omgeving, de juiste manier van produceren, de flow van het personeel, permanente registratie, traceerbaarheid, onaangekondigd controles van de leveranciers…”

Prima Food levert préparé en afgeleiden onder eigen merk maar ook onder private label. “Hoe groot of klein de klant ook is, wij willen voor iedereen dezelfde kwaliteit en service kunnen garanderen. Dat is enkel mogelijk als je je kan focussen op één product”, zegt Marjolein Geldof. “Wij streven naar een constante hoge kwaliteit en maken gebruik van dagvers mager vlees, daar waar onze collega’s vaak gebruik maken van resten vlees of diepvriesvlees uit het buitenland.

Het bedrijf gaat ook op servicevlak behoorlijk ver. “Zo maken wij voor onze klanten préparé naar eigen smaak met de kruiden die zij bepalen: met Italiaanse kruiden, met pili pili… We maken zelfs HALAL filet americain. Ook naar verpakking toe hebben wij oneindig veel mogelijkheden.”