Powerpack levert aan NMBS

De producent van huisvuilzakken, Powerpack uit Beerse heeft een contract binnen met de NMBS. Het vroegere Fardis gaat een continent plastic afvalzakken leveren aan de spoorwegmaatschappij.

“Het gaat vandaag uitstekend met Powerpack”, zegt algemeen directeur Walter Willekens. “We draaien op 100%. Pakweg alle Belgische gemeentes zijn klant bij ons. Wij leveren ook kleine orders af aan individuele klanten zoals nu de NMBS.” De grote kracht van Powerpack: “onze flexibiliteit. Wij zijn snel op de bal. Wij houden zelf de voorraadbestanden van de gemeentes bij en kunnen daarom aangeven dat het dringend tijd wordt om bij te bestellen. En uiteraard ook onze optimale kwaliteit.”

Beerse produceert ook industriële verpakkingen voor het afdekken van pallets bv.
Powerpack zet elk jaar zo’n 5.000 ton gewone huisvuilzakken af en 1500 ton additionele leveringen aan individuele klanten. Het bedrijf maakt deel uit van de Gentse groep Nicoba, een groep die het zieltogende Fardis destijds in 2003 opviste en integreerde met zijn andere ondernemingen, Boralit en Hobon. Bij Powerpack werken 50 mensen.