Gert Franssen en Perry Vercammen rijden voortaan milieuvriendelijk.

Gert Franssen en Perry Vercammen rijden voortaan milieuvriendelijk.

Uitbater van fietsenwinkels Powergrid uit Geel promoot niet enkel de (elektrische) fiets als een duurzaam vervoermiddel voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. Door de aankoop van een nieuwe bestelwagen op CNG (aardgas) zet de fietsenhandel een volgende stap in de vergroening van het bedrijf.

“Aanvankelijk waren we van plan om een elektrisch voertuig te kopen”, vertelt zaakvoerder Piet Dijkmans. “Tot bleek dat de actieradius zich beperkte tot 100 km en dat is te weinig voor ons. Vervolgens hebben we ons gericht op CNG. We willen hiermee het milieuvriendelijk imago van ons bedrijf onderstrepen.”

6de filiaal op komst
De bestelwagen wordt gebruikt om leveringen vanuit het centraal magazijn in Geel naar de fietsenwinkels te brengen. Momenteel telt Powergrid 5 vestigingen: Geel, Mol, Herselt, Lommel en Bocholt. Volgend jaar wil het bedrijf in Leopoldsburg een 6de filiaal openen. Het pand daarvoor werd al aangekocht. “Daarmee is de cirkel rond”, aldus Dijkmans.

In de dorpen daartussen wil hij een netwerk uitbouwen van ‘Gridboxen’, die worden geproduceerd door een zusterbedrijf. Dat zijn metalen containers die je kan openen en sluiten via een app of sms en onder meer kunnen dienen voor het stallen van een dure elektrische fiets. “Mensen kunnen er hun defecte fiets in plaatsen en wij komen die dan ophalen en nadien weer afleveren”, legt Dijkmans het toekomstige plan uit. De Gridbox kan ook verschillende andere toepassingen hebben zoals voor het leveren en afhalen van pakjes.

In Geel staan intussen 4 Gridboxen en in Mechelen bij een logistiek bedrijf 2. Er lopen nog gesprekken voor bijkomende locaties.