De keten van fietsenwinkels Powergrid heeft ervoor gekozen om de stockage en de assemblage van de fietsen te centraliseren in een pand in Geel. Powergrid bestaat in totaal uit 5 winkels. “De centralisatie gebeurde ook om snel bedrijfsfietsen te kunnen leveren”, zegt zaakvoerder Piet Dijkmans.

Powergrid heeft fietsenzaken in Geel, Mol, Herselt, Lommel en Bocholt en specialiseert zich in elektrische fietsen. Door de groeiende verkoop zocht het bedrijf een centrale locatie om onderdelen te stockeren en om fietsen te assembleren. Die vond het in het gebouw van Structabo aan Winkelomseheide in Geel, waar het de benedenverdieping in gebruik heeft.

Efficiënter werken
“Van hieruit worden de fietsen uitgeleverd naar de winkels, maar ook naar bedrijven. Het laat ons toe om veel sneller en efficiënter te werken”, aldus nog Piet Dijkmans. “Het segment bedrijfsfietsen neemt trouwens sterk toe. We gaan nu ook bedrijfsfietsen aanbieden samen met onze Gridbox. Dat is een metalen box waarin de fietsen achter slot kunnen worden gestald wanneer er herstellingen of onderhoud nodig zijn. Het bedrijf plaatst de fiets er in, wij komen die ophalen voor de herstelling en brengen die nadien weer terug.”

Die Gridboxen van Powergrid zijn oorspronkelijk ontwikkeld om veilig fietsen te stallen maar worden nu ook verkocht voor andere toepassingen. “Ikea heeft er 12 besteld om voor hun klanten pakjes op te bergen zodat die ze kunnen ophalen wanneer het hen past”, aldus nog Piet Dijkmans.