Dezer dagen laat Porsche van over heel de wereld journalisten naar Mol overvliegen om hen te laten kennismaken met het Auro 3D-audiosysteem in de nieuwe Porsche Cayenne. Auro-3D is in 2005 ontwikkeld door Wilfried Van Baelen in de Galaxy Studios, een bedrijf dat hij samen met zijn broer Guy opbouwde. “Dit is voor ons een zeer mooie referentie, want Porsche gebruikt alleen het allerbeste”, zeggen de broers Van Baelen.

Auro Technologies werd als spin-off opgericht in 2010 en werkt vanuit de Molse Galaxy Studios. Het bedrijf ontwikkelde verder de technologie om deze nieuwe geluidservaring naar de consument te brengen. Na stereo (1D) en surround (2D) schreef Auro-3D geschiedenis door als eerste een audioformaat op de markt te brengen dat de ontbrekende derde dimensie in geluid toevoegde, wat Wilfried naar de wereld bracht als Immersive Sound. In bijna 1.000 filmzalen en meer dan 20.000 home theaters werd de Auro 3D-technologie al geïnstalleerd, evenals in bekende filmhuizen in Hollywood als Sony Picture, Universal Studios, Warner Bros en Dreamworks. “Daarnaast zitten we ook in de gaming industry, de mobile markt – 2 miljoen gsm’s zijn al uitgerust met Auro 3D – en dus ook de auto-industrie”, vertelt Wilfried Van Baelen.

Nieuwe sound ervaren
Sinds vorig jaar biedt Porsche, via de audio-installateur Burmester, de Auro 3D-technolgie als optie aan in de nieuwe Panamera. Verspreid in de wagen worden dan 21 geluidsboxen ingebouwd. Zo’n 15% van de kopers plaatste die bestelling. Ook in de nieuwe Cayenne kan die upgrade worden besteld. Om dat nieuws bekend te maken en journalisten de nieuwe sound te laten ervaren, werden de Molse Galaxy Studios afgehuurd. “Verspreid over 3 dagen nodigt Porsche zo’n 60 journalisten van over heel de wereld bij ons uit”, zegt Guy Van Baelen.

Auro Technologies groeit als kool. Voor het bedrijf werken intussen al 75 mensen, die over heel de wereld actief zijn voor de integratie van de technologie. “Intussen zijn ook andere automerken komen aankloppen”, zegt Wilfried Van Baelen. “We zijn gehouden aan geheimhoudingsclausules maar kunnen wel zeggen dat in 2018 meer dan 1 miljoen auto’s wereldwijd zullen worden uitgerust met ons Auro-3D-systeem.”

Galaxy Studios Groep overkoepelt een aantal bedrijven waaronder Galaxy Studios, Mollywood (filmfinanciering via taxshelter) en Zilvermeer Productions (filmproducent).