Poorten voor reuzenpanda’s in Pairi Daiza van Turnhoutse makelij

Panda'sTurnhoutse Metaalwerken stak 7 metalen poorten voor het pandaverblijf in Pairi Daiza in elkaar. En die poorten moesten tegen een stootje kunnen. Het bleek een hele uitdaging voor het dierenpark in Henegouwen om een leverancier te vinden die op korte termijn de deuren kon maken. Turnhoutse Metaalwerken was een van de weinige bedrijven die deze uitdaging aanging.

Michel Van de Heyning: „Wij hebben alles in huis om zo’n uitdagingen aan te kunnen. Zo’n deuren voor een pandaverblijf maken vergt toch wel een andere aanpak dan normale deuren. Ze moeten er vooral voor zorgen dat die twee reuzenpanda’s van elk 100 kg zwaar en bijna 2 meter groot, binnen blijven. We integreerden speciale elektrische sloten en een contact waarmee gecheckt kan worden dat de deuren effectief open of dicht zijn. De deuren zijn zo in de muren geplaatst, dat de dieren zich er niet aan kunnen bezeren. Beide zijden van de deuren hebben een staalplaat van 2,5 cm dik en daartussen in zijn ze geïsoleerd. Een structuur met tussenribben zorgt voor extra stevigheid.”

Turnhoutse Metaalwerken werkte eerder al mee aan andere prestigieuze projecten, zoals het nieuwe gerechtsgebouw in Antwerpen,  crematorium Hofheide in Holsbeek of brandwerende deuren voor gehoorzalen in een gerechtshof.