Polproduct Belgium verhuisd van Meerle naar Rijkevorsel

De activiteiten van het fruitbedrijf Polproduct Belgium in Meerle (Hoogstraten) worden voorzichtig afgebouwd. De productie wordt systematisch overgebracht naar Rijkevorsel. Polproduct heeft er een bestaande fabriek overgenomen en helemaal gemoderniseerd. De groep heeft er ook een diepvriesinstallatie.

Polproduct Belgium is als onderneming gespecialiseerd in de verwerking van fruitpulp tot puree voor confituren. Daarnaast functioneerde het bedrijf ook als groothandel in groenten en fuit. De handelsactiviteiten zijn onlangs overgebracht naar Nederland.

“We zitten hier in Meerle in een uitloopfase”, zegt Lut Fransen. “De eigenaar van Polproduct , Henk De Leeuw bouwt het bedrijf stilletjes af. We hadden hier te weinig ruimte. De productie-activiteiten zijn trouwens al voor een stuk overgebracht naar Rijkevorsel waar de 12 werknemers aan de slag blijven. Omdat de capaciteiten in Rijkevorsel zoveel groter zijn zullen we de productiecijfers opvoeren en allicht ook nog bijkomende mensen in dienst kunnen nemen.”

Polproduct Belgium voerde zijn fruit tot nog toe vooral in uit Polen. Maar er werden ook aardbeien aangevoerd uit China of kersen uit Canada. Het werd dan in Meerle verwerkt tot pulp. “Wij leverden al die jaren aan grote jamproducenten als Materne”, zegt Lut Fransen nog. “Wij hebben veel grote internationale klanten.”

De bedrijfsresultaten van Polproduct Belgium stonden wél onder druk. Het bedrijfsresultaat bleef in 2011 beperkt tot 86.000 euro.

Henk De Leeuw, de eigenaar van Polproduct is toevallig ook de vader van de Nederlandse televisevedette Paul De Leeuw.