Poederlee is interessante hub voor Cock's Vleeswaren

Cock’s Vleeswaren uit Sint Niklaas heeft alle aandelen overgenomen van zijn kleinere concurrent Dela uit Poederlee. “Wij viseren daarbij vooral de Limburgse markt”, zegt Wim Bastiaens van Cock’s Vleeswaren.

De 50 personeelsleden van Dela blijven gewoon aan het werk.

Cock’s Vleeswaren is al verscheidene jaren aan een sterke expansie toe. De groep is actief op de markten van het vers verpakte vlees en van het bulk vlees voor beenhouwers. Verleden jaar werd een omzet gerealiseerd van 49 miljoen euro. “Wij controleren vooral de markten in West- en Oost-Vlaanderen”, zegt Bastiaens. “Dela daarentegen is actief in Antwerpen en in Limburg. Wij vormen dus een perfect huwelijk.” Dela tekende verleden jaar voor een omzet van 35 miljoen euro.

Cock’s Vleeswaren neemt Dela over van de groep Univeg. Het concern is meer toegespitst op de verkoop van verse groenten en fruit en wil helemaal weg uit de vleessector. Hoeveel Cock’s betaalt voor Dela wordt niet vrijgegeven. Voor de werknemers van Dela stellen zich geen problemen. Ze kunnen allemaal aan het werk blijven in Poederlee. Dela is overigens een puur distributiebedrijf en produceert op zichzelf geen vlees. Op termijn lijkt het wel evident dat Dela de producten van Cock’s zal overnemen in zijn eigen verkoopsassortiment. “Het is ons effectief vooral om de synergie tussen beide ondernemingen te doen”, zegt Bastiaens nog. “Poederlee is in dit opzicht ook een heel interessante logistieke hub voor ons.”

In de overname van Dela realiseert Cock’s Vleeswaren een sterke doorbraak. Het familiebedrijf ziet zijn marktaandeel aan verpakt vlees, salades en kant-en-klaar gerechten flink stijgen. Cock’s Vleeswaren levert zowel aan beenhouwers, kruideniers, bakkers en supermarktketens.