Plukon komt voor meer productiecapaciteit naar Olen

verbinnen olenDirectie en vakbonden van voedingsbedrijf Plukon Aarschot (ex-Maïski), een onderdeel van het Nederlandse Plukon Food Group, hebben een sociaal akkoord bereikt over de verhuis eind dit jaar naar de site van het voormalige kippenbedrijf Verbinnen in Olen. Ondanks het feit dat de locatie nu 22 kilometer verderop ligt, zouden de ongeveer 60 werknemers, op enkele uitzonderingen na, op basis van dit akkoord meeverhuizen naar Olen. Plukon Food Group behoudt na de verhuis drie vestigingen in ons land: Maasmechelen, Moeskroen en Olen, dat dus Aarschot vervangt.

Het akkoord voorziet een verhoogde kilometervergoeding, een motivatiepremie van 1.000 euro en een werkzekerheidsgarantie tot 2015. De mogelijkheid tot het nemen van tijdskrediet werd uitgebreid en uurroosters kunnen op individuele vraag worden aangepast. Voor de enkelingen, de vakbonden denken dat het gaat om 2 tot 3 personen, die het bedrijf verlaten, werd een aangepaste ontslagregeling uitgewerkt. Die ontslagregeling is ook van toepassing op de werknemers die binnen de zes maanden na verhuis alsnog beslissen het bedrijf te verlaten.

Plukon Aarschot produceert kant-en-klaarmaaltijden op basis van kip en kalkoen. Het heeft momenteel in Aarschot een ‘voorgebakken’ en een ‘traiteurs’-lijn. In de gebouwen van het voormalige kippenbedrijf Verbinnen, die in Olen werden aangekocht, investeren ze in de uitbreiding van de productiecapaciteit. Er komt een nieuwe activiteit ‘rauwe bereidingen’ bij. Hoeveel extra jobs dit zal creëren, is nog onbekend.

Plukon Food Group telt in totaal 13 vestigingen waaronder 5 in Nederland, 5 in Duitsland en 3 in België. De overname van Lintor en Verbinnen en de daarmee gepaard gaande uitbreiding van de productiecapaciteit past in de ambitie van het Nederlandse bedrijf om haar vooraanstaande positie in de West-Europese markt verder te versterken. In de 13 verstigingen samen zijn momenteel zo’n 4000 medewerkers actief. De omzet van Plukon Food Group bedraagt 1,4 miljard euro.