Plastigi werkt voor grote afnemers

plastigiVooral de contracten met grote firma’s als Atlas Copco, Picanol en Van Hool leggen een stevige bodem onder de expansie van rotatiegieterij Plastigi uit Herentals. Het bedrijf heeft zich op die manier verder kunnen specialiseren en diepte-investeringen uittekenen in de giettechnologie.

Rotatiegieten met kunststof is een productieproces dat uitermate geschikt is voor het maken van relatief grote, holle, naadloze producten. Het procédé is interessant voor zowel kleine als grote reeksen. De kosten voor de aanmaak van de mal blijven bovendien relatief beperkt. Rotatiegieten gebeurt vooral met polyethyleen en polypropyleen.

Plastigi heeft zich al die jaren opgewerkt tot een toonaangevend bedrijf in de sector. Vlaanderen telt nogal wat kunststofspuitgieterijen doch relatief weinig rotatiegieterijen. “Wij hebben onze technologie steeds verder ontwikkeld”, zegt gedelegeerd bestuurder Filip Claus. “Wij konden immers rekenen op een vast cliënteel aan grote firma’s die ons een stevig orderboek garandeerden. Innovatie in samenwerking met oa. het IWT is dan ook onze leiddraad geweest. Wij hebben onze technologie in dit opzicht gepatenteerd.”

Ook de strategische alliantie met de Nederlandse groep Zweva was uitermate belangrijk. Plastigi zette samen met Zweva “Zweva Environment” op en bracht zijn patenten onder bij “Zweva Rotomoulding.”

Plastigi tekende in 2011/2012 voor een omzet van pakweg 5 miljoen euro. Daar werd een mooi bedrijfsresultaat op gerealiseerd. De onderneming stelt zo’n 35 mensen tewerk.