Plastiekbouw Peeters wil omzet verdubbelen

Plastiekbouw Peeters uit Dessel wil zijn omzetcijfer tegen 2016 verdubbelen. Van 15 miljoen euro tot 30 miljoen euro. “Wij willen het bedrijf laten doorstoten tot de rest van Vlaanderen en Wallonië”, zegt Guy Mertens van de holdingmaatschappij Buysse & Partners.

Plastiekbouw Peeters is door Rob en Ariane Peeters uitgebouwd tot een gereputeerde ramen- en deurenfabrikant. Het bedrijf koopt profielen aan bij bekende extrudeurs en werkt die om tot deuren en vensters op maat. Zelf gaat Plastiekbouw Peeters de deuren en vensters niet installeren. Dat wordt overgelaten aan de lokale schrijnwerkers.

Het Desselse bedrijf is onlangs samen met zijn 50 werknemers overgenomen door de Antwerpse investeringsmaatschappij Buysse & Partners. Die heeft een buy-out en een kapitaalverhoging opgezet waarbij Rob en Ariane Peeters minderheidsaandeelhouders werden in hun eigen onderneming. Ze blijven weliswaar als aandeelhouders aan boord maar geven het dagelijkse management over.

Buysse & Partners is een investeringsmaatschappij die in 2008 opgezet werd door Frank Buysse, de zoon van Paul Buysse. Paul Buysse is dan weer de voorzitter van het draadtrekkersconcern Bekaert. Guy Mertens kwam later als partner in de groep.
Volgens Mertens is de sector van deuren- en ramenproducenten vandaag nog heel erg versnipperd. In de komende jaren zal het ongetwijfeld tot een consolidatie komen in de sector. “Wij willen daarbij als investeringsmaatschappij het voortouw nemen.”

De holdingmaatschappij heeft eerder al participaties genomen in Vanerum, Global Port Training, Vivaldi’s en Bio Pharma Logistics.