Het plantenverhuurbedrijf Plantrent uit Beerse is van het Autosalon in Brussel naar huis gekeerd met 2.000 azalea’s. Die dienden er om de hallen op te fleuren. “Het zou zonde zijn om ze weg te gooien, maar zelf kunnen we er niets meer mee doen. Daarom hebben we beslist om ze weg te geven aan goede doelen”, zegt zaakvoerder Stijn Goethals. Geïnteresseerde ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere instellingen mogen zich melden.

Plantrent was de bloemen- en plantenleverancier van het voorbije Autosalon. “Voor het eerst werden we gevraagd om de volledige decoratie op ons te nemen”, vertelt Stijn Goethals. “10 dagen waren we bezig met de opbouw. We plaatsten 250 lopende meter buxushaag en andere creatieve afsluitingen, allerlei hoogstamelementen, exclusieve ornamenten zoals laurierbollen van meer dan 80 jaar oud. En 2.000 bloeiende azalea’s waarmee we onze fontein hebben afgeboord.”

Omdat de Heizelpaleizen weer leeg moesten, werd op 1 avond met 23 man alles afgebroken en in vrachtwagens geladen. Dat betekent dat er momenteel weer 2.000 azalea’s in Beerse staan.

Gelukkig maken
“Er zijn veel opdrachten de komende dagen, maar geen events waar we de bloemen opnieuw kunnen gebruiken”, gaat Stijn Goethals verder. “We zouden ze kunnen weggooien, maar dat zou jammer zijn. In een rusthuis, ziekenhuis, gehandicapteninstelling kunnen ze mensen nog gelukkig maken. Daarom hebben we beslist om ze weg te geven aan dergelijke instellingen en die mogen zich melden. De bloemen bloeien nog zeker 2 weken.”

Huize Walden, een woonzorgcentrum in Malle, kwam er een aantal ophalen, zo ook de tuinbouwschool van Herentals om ze verder op te kweken.

Geïnteresseerde instellingen en andere goede doelen mogen een mail sturen naar office@plantrent.be met een omschrijving wie je bent en wat je met de bloemen wil doen, zo ook het gevraagde aantal.

Update 24 januari: alle bloemen zijn intussen de deur uit.