Plantrent zet Chinese president Xi Jinping in de bloemetjes

Plantrent en chinese presidentTijdens zijn bezoek aan ons land, deden de Chinese president en zijn gevolg ook Volvo Gent aan. Plantrent uit Beerse zorgde in opdracht van Proactio uit Brasschaat voor de volledige bloemendecoratie doorheen de fabriek.

„Erg veel voorbereidingstijd hadden we niet, maar we waren wel blij om op deze opportuniteit in te kunnen spelen”, zegt Stijn Goethals. Plantrent verzorgde de planten- en bloemendecoratie langsheen de rode loper waarlangs de Chinese president en het Belgische koningspaar en hun delegatie de fabriek bezochten. „Aan de ingang plaatsten we bloeiende bloembakken, langsheen de loper zuilen met vazen met daarin gele bloemen en rood water, de kleuren die in China erg populair zijn.”

De opbouw was een race tegen de tijd. „De fabriek mocht niet stilgelegd worden. Alles moest maandagnamiddag geleverd zijn, en dinsdag voor 8 uur geïnstalleerd zijn. Dinsdag om 11 uur moest alles al weer verwijderd zijn. We bouwden een lange halve dag op, en even lang weer af voor een event dat 25 minuten duurde. Het protocol was best strak. Een paar uur voor de aankomst, kwam een inspecteur kijken en controleren of alles wel in orde was. We hadden  een installatie met witte bloemen geplaatst, die onmiddellijk veranderd moest worden: witte bloemen staan in China voor rouw. In zo’n traject ben je dan blij dat je op je leveranciers kan rekenen: binnen de twee uren waren alle witte bloemen vervangen door rode. Een hectisch project, maar een unieke ervaring!”