Plantrent uit Beerse mag zich voortaan preferred partner van Brussels Expo (Heizel) noemen. Dat houdt in dat standhouders van beurzen als Batibouw, Vakantiesalon Brussel en Cocoon rechtstreeks hun planten en decoratie bij de Kempense leverancier kunnen bestellen. “Het contract is een grote stap voor ons bedrijf”, zegt zaakvoerder Stijn Goethals.

Het plantenverhuurbedrijf beleeft zijn drukste zomer ooit. Zo is het actief op menig festival. “Bij Tomorrowland zijn we al jaren leverancier, maar dit jaar mochten we een pak meer leveren. Onder andere 150 bomen van 5m”, vertelt Stijn Goethals. “Ook de lingeriebeurs in Antwerpen mochten we inrichten, evenals de zomerbar in Beerse. En zo waren er talloze projecten.”

Nooit zo’n drukke zomer
Op het vlak van kantoorinrichting waren de medewerkers de voorbije weken actief in het nieuwe distributiecentrum van Casa in Olen, bij VDH in Herentals en Mol en bij Boffi in Antwerpen. “De zomer is altijd druk, maar nog nooit zo druk als dit jaar”, weet de zaakvoerder. “Op Tomorrowland bijvoorbeeld waren we bezig met een 20-tal mensen: onze vaste medewerkers aangevuld met freelancers en jobstudenten.” Plantrent is trouwens op zoek naar 2 extra medewerkers voor kantoorwerk en iemand voor de interieurbeplanting.

Het meest trots is Stijn Goethals op de recente deal met Brussels Expo. “Wie daar events organiseert, zal ons aangeprezen krijgen als bevoorrechte partner. Op hun beurt kunnen standhouders al hun materiaal via 1 lijst bestellen. Voor ons gaat het dan om de beplanting en decoratie.” Langere tijd is Plantrent ook al geprefereerde partner van Artexis Easyfairs, dat onder meer Flanders Expo in Gent en Antwerp Expo uitbaat.

Het bedrijf heeft nog enkele mooie projecten in het vooruitzicht zoals de aankleding van een grote stand op een beurs in Duitsland. In september verzorgt het voor 2 maanden de groendecoratie van Cirque du Soleil, dat dan zijn tenten opslaat bij Tour & Taxis in Brussel.