Plantrent geeft Gasthuisstraat – letterlijk – bijzondere uitstraling

plantrentPlantverhuur en decoratiebedrijf Plantrent uit Beerse heeft een bijzondere kerstboom geplaatst bij het begin van de Gasthuisstraat in Turnhout. Die moet een echte publiekstrekker worden tijdens de komende kerstperiode. De boom telt maar liefst 15.000 ledlichtjes, is 7,5m hoog en 5m breed.

“Ik heb een half jaar geleden de vraag gekregen van de handelaars van de Gasthuisstraat om mee na te denken over hoe de winkelstraat aantrekkelijker kan worden gemaakt”, vertelt zaakvoerder Stijn Goethals. “Ter gelegenheid van een koopjesdag in juni plaatsten we een aantal zomerse decoraties. Daarna kwam de vraag naar de kerstperiode, waarvoor ik enkele voorstellen deed. Waaronder dit.”

Ook in de zomer
De boom is uit aluminium vervaardigd en werd ter plaatse gemonteerd. 3 medewerkers waren daar een volle dag mee bezig. Turnhout is de eerste plaats waar die wordt opgebouwd en kreeg dus de primeur. Hij blijft er staan tot na Driekoningen. “We zijn aan het nadenken hoe we de boom multifunctioneel kunnen maken en op andere momenten van het jaar ook kunnen inzetten, bijvoorbeeld op zomerfestivals.”

De kerstperiode wordt voor Plantrent almaar belangrijker. “In Antwerpen hebben we van een aantal winkels de volledige gevel bekleed”, aldus nog Stijn Goethals. “Bij bedrijven en handelaars plaatsen en decoreren we deze dagen 120 kerstbomen. Nog eens 250 andere kerstbomen komen via ons terecht op evenementen in binnen- en buitenland.”