PKF België maakt overstap naar Grant Thornton

fiscusDe Belgische leden van PKF België maken de overstap van PKF naar het netwerk van Grant Thornton. PKF en Grant Thornton zijn twee internationaal hoog aangeschreven adviesbedrijven. Naast de big four met oa. KPMG en Ernst & Young behoren PKF en Grant Thornton tot de onmiddellijke challengers in de markt. PKF België runt ook een kantoor in Turnhout. Dat gaat eveneens mee naar Grant Thornton.

De markt voor bedrijfsadvies is in volle ontwikkeling. Het gaat om multidisciplinaire activiteiten van accountancy, verzekeringen, fiscaliteit en BTW, corporate finance tot juridisch advies en management consultancy. Managing partner Paul De Weerdt volgt die ontwikkelingen van dichtbij op. Ook internationaal beweegt alles. Omdat een aantal kantoren van het Britse Grant Thornton overgegaan zijn naar Ernst & Young heeft de groep de Belgische vestiging van PKF de kans gegeven om in het eigen netwerk in te stappen. Grant Thornton heeft een sterke internationale branding. De Belgische PKF-leden hebben dan ook positief gereageerd op het aanbod van Grant Thrornton.

“Wij zijn in dit opzicht tot de conclusie gekomen dat deze beslissing zal bijdragen tot een betere ondersteuning op internationaal gebied. Ze zal ons tevens de toegang verlenen tot andere competenties die we nodig hebben voor de uitbouw van onze activiteiten op langere termijn. Grant Thornton is het netwerk dat het beste aansluit bij onze huidige cultuur en de relatie met onze bestaande klanten. De nieuwe samenwerking zal ons toelaten om talentvolle medewerkers nog meer te motiveren en om nieuwe talenten aan te trekken”, zegt Paul De Weerdt.

PKF België had tot nog toe al een eigen vestiging in Turnhout. Het kantoor hield zich vooral bezig met accountancy en fiscaliteit. Er werken 6 mensen. “We zijn in elk geval van plan om onze regionale kantoren verder uit te bouwen”, zegt De Weerdt. “Ons kantoor in de Kempen bereikte tot nog toe een brede range van klanten, van grote multi’s tot regionale KMO’s. We gaan verder op die lijn.”

De nieuwe Belgische vestiging van Grant Thornton stelt pakweg 150 mensen tewerk.