Pieter Tops zet Heumatop als familiebedrijf al 10 jaar succesvol verder

heumatopHeumatop Bouwmaterialen uit Heultje richt zich voornamelijk tot de professionele klanten. Daarnaast kunnen ook zelfbouwers en particulieren er terecht. Het Kempense bedrijf blijft open tijdens het bouwverlof zowel voor afhalingen als voor leveringen. “Steeds meer klanten werken door tijdens de zomervakantie”, verklaart zaakvoerder Pieter Tops. “Wij moeten dus ook paraat staan voor de afhalingen en de leveringen aan deze klanten. Wij blijven al ongeveer twintig jaar open tijdens het zomerbouwverlof. We moeten enkel opletten voor de producten van fabrikanten die wel sluiten, deze zijn moeilijker te leveren tijdens het zomerbouwverlof.”

Heumatop werd in 1954 opgericht door de grootvader van huidig zaakvoerder Pieter Tops. “Hij startte met de productie van betonnen palen en platen. In 1974 nam mijn vader het bedrijf over en evolueerde het naar een bouwmaterialenhandel en vulde stelselmatig het assortiment aan met gereedschappen en machines voor de professionele klanten.” Nadat Pieter Tops in 2004 in het bedrijf kwam, is de omzet sterk gegroeid. Vooral in ruwbouw, renovatie en tuinproducten heeft die groei zich gemanifesteerd.

De voorbije 60 jaar werd fors geïnvesteerd in de magazijnen, burelen en toonzalen. Ook de komende jaren zet Pieter Tops dat investeringsparcours verder. “Ons modern uitgerust wagenpark is een belangrijke permanente investering. We willen ook verder evolueren inzake renovatieproducten en isolatiematerialen, die steeds belangrijker worden. Vandaar dat we een belangrijke investering en uitbreiding van onze terreinen en stockage in Hulshout noodzakelijk is.”

Het productassortiment van Heumatop Bouwmaterialen is onderverdeeld in vijf grote categorieën: Ruwbouwmaterialen & Isolatie, Tuin & Terras, Dakmaterialen, Vloertegels en een Profmarkt. Voor elk van de categorieën hebben ze productspecialisten in dienst die de klanten kunnen adviseren. Bij Heumatop werken 18 mensen. Voor verschillende transporten doet het Kempense bedrijf beroep op transportbedrijven.