Pieter Janssens is JCI Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar 2014

Links naar rechts: Tom Dekkers, Manuel Goossens, Pieter Janssens, Ludwig Caluwé, Tom Dekkers - Copyright: Koen Fasseur

Links naar rechts: Tom Dekkers, Manuel Goossens, Pieter Janssens, Ludwig Caluwé, Tom Dekkers – Copyright: Koen Fasseur

Donderdag 20 maart werd de 29-jarige Pieter Janssens van Intracto uit Olen bekroond tot JCI Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar 2014. Zijn bedrijf groeide in negen jaar tijd uit tot een full service digital agency met meer dan 50 medewerkers en twee dochterondernemingen. Hij kreeg de trofee uit handen van gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé en juryvoorzitter Koen Marichal (Antwerp Management School) en werd zo meteen ook kanshebber voor verkiezing van de Vlaamse Jonge Ondernemer op 21 mei.

JCI (Junior Chamber International) bekroont ieder jaar in elke Vlaamse provincie een jonge ondernemer tussen de 18 en de 40 jaar. Daarmee willen ze het innovatief en solide ondernemerschap als deel van haar missie om ondernemen te stimuleren in de kijker zetten en jonge talenten aanzetten actief deel te nemen aan het volgen van hun passies. Het event krijgt de ondersteuning van de provincie Antwerpen. “Initiatieven van verenigingen zoals JCI zijn belangrijk. Er is altijd nood aan jonge mensen die initiatief durven nemen en kansen durven grijpen.”, motiveert Ludwig Caluwé.

De jury was van oordeel dat Pieter Janssens als zaakvoerder van Intracto de perfecte belichaming vormt voor het ondernemerschap bij jongeren en hen kan inspireren als voorbeeld. Pieter zette in amper enkele jaren een groeibedrijf op poten met een uitgesproken aandacht voor interne communicatie. In een eerste reactie klonk de jonge ondernemer bijzonder verrast. “Gezien de sterke concurrentie had ik deze titel niet meteen verwacht. Het is een grote erkenning en eer om deze award in ontvangst te nemen. Ik hoop hiermee vooral een voorbeeld te kunnen zijn voor jonge mensen die het ondernemerschap overwegen. Ook in deze tijden kan ik hen alleen maar aanbevelen om ervoor te gaan!”, aldus Janssens.

Als winnaar van de JCI Antwerpse Jonge Ondernemer van het jaar 2014 werd Janssens de terechte opvolger van zaakvoerder van BOA Interior Roman Willems, de winnaar van 2013.

De andere laureaten voor de titel van dit jaar waren Manuel Goossens, zaakvoerder van dierenvoedingsbedrijf GOOD !D, Ellen Kegels zaakvoerster van het wollen accessoires bedrijf met sociale inslag LNBeanies en Ben Poelmans en Tom Dekkers van het consultancybedrijf Velocitas.