Voormalig voetbalicoon Piet den Boer, tegenwoordig private banker bij ABN Amro, zet zijn schouders onder de strijd tegen darmkanker. Samen met de bekende maagdarmspecialist Luc Colemont werkt hij aan een boek met 40 verhalen van mensen die geconfronteerd werden met de ziekte. Binnenkort organiseert hij met voetbalclub ASV Geel een fundraising en sensibiliseringsavond rond darmkanker.

Samen met een paar anderen werkt Piet den Boer aan een financiële doorlichting van voetbalclub Geel, die een zware schuld torst. “Van daaruit willen we weer gaan bouwen”, vertelt hij. “Voor derde klasse, tweede klasse. Niet voor eerste want daar is geen draagvlak voor.”

Maar hij ziet de rol van een voetbalclub ruimer. “Een voetbalclub moet meer zijn dan puur het sportieve. Een club heeft een sociale rol te vervullen. Wij willen het sociale met voetbal combineren.”

Niet buitenspel
In die zin wordt ter gelegenheid van de wedstrijd ASV Geel – Royal Châtelet Farciennes op 18 november de actie ‘Laat je niet buitenspel zetten door darmkanker’ op het getouw gezet. Luc Colemont, een autoriteit op het vlak van darmkanker, komt dan in de Yellow Vip Lounge, de businesslounge van de club, een lezing geven over het thema. “Ik ken Luc goed en zo is de avond tot stand gekomen”, aldus nog Piet den Boer.

Het event richt zich naar ondernemers uit de ruime regio. Ten voordele van de vzw Stop Darmkanker wordt een tombola georganiseerd, een pronostiek gehouden en een gesigneerd voetbaltruitje van Yannick Carrasco geveild. Luc Colemont zal ook de aftrap van de wedstrijd geven. “Die dag staat in en rond het stadion alles in het teken van de strijd tegen darmkanker”, besluit de ex-voetballer.