Pierre Stubbe werkt samen met scholen om leerlingen moderne opleiding te bezorgen

pierre stubbeVoor bedrijfsleider Pierre Stubbe is het vinden van personeel een grote uitdaging. Hij heeft momenteel twee bedrijven, gespecialiseerd in metaal en kunststofbewerking, namelijk draai- en freeswerk. “Stubbe Pierre bvba uit Rijkevorsel heb ik zelf in 1994 opgericht draai- en freeswerk. Den draaier bvba in Lille hebben we overgenomen in 2009.” De twee bedrijven zijn complementair. “Terwijl ze in Rijkevorsel eerder kleine onderdelen en seriewerk maken, doen we in Lille eerder groot werk en meer stukwerk.”

De activiteiten gebeuren op beide plaatsen voornamelijk met computergestuurde machines en robotbelading. Toch blijft personeel broodnodig en dat is niet makkelijk te vinden. Daarom werkt Pierre Stubbe veel samen met scholen. “Toen ik een nieuwe CNC gestuurde freesmachine aankocht, hebben we mijn oude machine aan het VITO in Hoogstraten geschonken. Deze toch wel dure machines zijn voor een school een zéér zware investering, maar wel nodig om de leerlingen op te leiden met computergestuurde machines.” Over de nieuwste technologie is er ook uitwisseling met leraren en directie.

“Stagiaires van verschillende scholen uit de Kempen krijgen hier ook opleiding in het bedrijf”, vertelt Stubbe. Het gaat om leerlingen van de technische scholen uit Hoogstraten, Turnhout, Geel, Zandhoven, Beerse, Stabroek, Herentals,… “Ook mensen met een kantoor of handel opleiding kunnen bij ons terecht. En de gemeentelijke lagere school komt hier jaarlijks met enkele klassen over de vloer om kinderen op vroege leeftijd te laten kennismaken met onze technologie om ze zo te motiveren om later voor een technisch beroep te kiezen.” Op die manier wil Stubbe de band tussen zijn bedrijf en de scholen versterken om zo op termijn makkelijker de juiste werkkrachten te vinden.